Network Automation Software We are currently migrating this forum
over to our HelpSystems domain. Please
post all new threads in our new
HelpSystems Community Portal.
Post to the HelpSystems Forum
You are not currently logged on. You must be logged on in order to post. Log on
Or Create a new account
AutoMate Discussion
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Task displayed in red - no errors
Topic Summary:
Created On: 05/23/2017 07:20 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 05/23/2017 07:20 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
SamSpritzer
Apprentice (20-49)

Posts: 38
Joined: 04/25/2014

Automate 11.0.0.43 on Win10-64

What does it mean when a scheduled task runs "successfully" (no error on step ##) but is displayed as red.  I am used to seeing successfully completed tasks in black.

 05/23/2017 08:31 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Mary Manzano
HelpSystems

Posts: 280
Joined: 03/10/2014

Hello Sam,

 

This may be an issue that needs to be address. May you please share the step or task that is causing this red successful message? 



-------------------------
Mary Manzano | Technical Consultant
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
 05/23/2017 09:24 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
SamSpritzer
Apprentice (20-49)

Posts: 38
Joined: 04/25/2014

Hi Mary,

Thank you.  I have a couple of light tasks running tomorrow morning so let's see if those give the same results.  The only thing I can say that is common, the last task is Log Off Computer.  And before that, I wait 10 seconds so to give cleaning up a chance to finish.

Sam

 05/24/2017 08:52 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Leonard Amabile
HelpSystems

Posts: 5454
Joined: 05/15/2007

Sam,

Where are you seeing the red highlight? Is it in Task Administrator? Did you see the same result this morning?

-------------------------

Leonard Amabile | Director, Cross Platform Support
AutoMate | InterMapper | Skybot | Divisions of HelpSystems
T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
 05/24/2017 09:07 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
SamSpritzer
Apprentice (20-49)

Posts: 38
Joined: 04/25/2014

I uploaded a screen shot.

The tasks were kicked off manually this morning because they didn't trigger successfully.  Hopefully, I fixed that issue so we can see if the behavior occurs when triggered.

Thanks!



Click for full image
Click for larger image

 05/25/2017 04:03 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
SamSpritzer
Apprentice (20-49)

Posts: 38
Joined: 04/25/2014

Unfortunately, all of the tasks errored out with ": No windows matched the requested set of criteria."  And what I discovered is the Disable Windows Foreground box was unchecked when I know I checked it.  

 

 05/25/2017 02:48 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Justin Aucoin
HelpSystems

Posts: 360
Joined: 02/15/2016

Hi Sam,

Would it be possible to set-up a remote support session where we can take a closer look at this issue? If this is possible please send an email over to AutoMate.Support@helpsystems.com with a list of your availability. Also please verify the Operating System of the machine in question and it's bit level, as well as the version and bit level of the AutoMate software.
Note: Please reference this forum thread in your email.

-------------------------

Justin Aucoin | Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
 03/06/2018 05:31 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
SamSpritzer
Apprentice (20-49)

Posts: 38
Joined: 04/25/2014

Sorry for the late response...well actually, because I had an issue with 11 and had to revert back to 10. Now that the bug has been fixed, I am back to using/testing 11.

The above behavior still occurs. The task will end with a red icon which indicates something went wrong. But nothing went wrong. To prove my point, I deactivated the very last step which to log off the computer. The task ended in blue. So obviously, the step to log off the computer is causing the red icon condition. It doesn't even indicate which step number caused the "error". I am not sure if this is a bug since I never had this issue in 10. But I would like each task to end with a log off. Are there any other steps I can take?
Thanks!
Sam
 03/06/2018 07:11 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Leonard Amabile
HelpSystems

Posts: 5454
Joined: 05/15/2007

Hi Sam,

We have been able to reproduce the issue internally and have documented it for correction:

23909 - COMPUTER (LOG OFF): AMTA shows task aborted and red for v11 but is successful for v10

-------------------------

Leonard Amabile | Director, Cross Platform Support
AutoMate | InterMapper | Skybot | Divisions of HelpSystems
T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
 03/06/2018 07:13 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
SamSpritzer
Apprentice (20-49)

Posts: 38
Joined: 04/25/2014

Great! Thank you. Will I be notified when it is fixed?
Sam
 03/08/2018 12:24 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ricardo Castaneda
HelpSystems

Posts: 3424
Joined: 01/11/2008

Hello,

Yes, this thread will be updated once the issue is corrected.

-------------------------

Ricardo Castaneda | Principal Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700
 03/08/2018 12:35 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
SamSpritzer
Apprentice (20-49)

Posts: 38
Joined: 04/25/2014

Thank you!
 03/09/2018 05:42 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TimothyBoyden
Student (5-19 posts)

Posts: 8
Joined: 09/18/2015

I receive this error as well. Basically I have dozens of tasks that query a SQL database, and then insert the query data into an OpenDocument spreadsheet. I do a conditional check on the SQL query results to see if there are any rows, if not, the loop ends and the task ends. In AutoMate 10, the status of the task would be successful. In AutoMate 11, the status appears as Aborted. We are using AutoMate Premium 11.0.2.22.

-Tim
 03/14/2018 06:26 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Leonard Amabile
HelpSystems

Posts: 5454
Joined: 05/15/2007

Originally posted by: TimothyBoyden

I receive this error as well. Basically I have dozens of tasks that query a SQL database, and then insert the query data into an OpenDocument spreadsheet. I do a conditional check on the SQL query results to see if there are any rows, if not, the loop ends and the task ends. In AutoMate 10, the status of the task would be successful. In AutoMate 11, the status appears as Aborted. We are using AutoMate Premium 11.0.2.22.



-Tim


Hi Tim,

Do you have a log off step at the end of your tasks as well?

-------------------------

Leonard Amabile | Director, Cross Platform Support
AutoMate | InterMapper | Skybot | Divisions of HelpSystems
T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
 03/15/2018 12:19 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TimothyBoyden
Student (5-19 posts)

Posts: 8
Joined: 09/18/2015

Originally posted by: Leonard Amabile

Hi Tim,

Do you have a log off step at the end of your tasks as well?



I do not.
 03/21/2018 06:27 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Alex Escalante
HelpSystems

Posts: 871
Joined: 02/26/2014

Hello Timothy,

Is it possible to send us a copy of your task so we may replicate the setup in case its some kind of bug? If sending the actual task is not possible, is it possible to send us a template showing the issue?

Please send to automate.support@helpsystems.com and reference this thread. We will then be able to continue troubleshooting further. thanks.

-------------------------

Alex Escalante | Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
Statistics
18258 users are registered to the AutoMate Discussion forum.
There are currently 0 users logged in.
The most users ever online was 5551 on 01/08/2018 at 11:11 AM.
There are currently 732 guests browsing this forum, which makes a total of 732 users using this forum.

FuseTalk Enterprise Edition v4.0 - © 1999-2019 FuseTalk Inc. All rights reserved.

Sitemap Network Automation Software Blog