Network Automation Software
You are not currently logged on. You must be logged on in order to post. Log on
Or Create a new account
AutoMate Discussion
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Renamed Automate server, now connection fails
Topic Summary:
Created On: 04/06/2018 04:19 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 04/06/2018 04:19 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
KathyMcdonald
Journeyman (50-99)

Posts: 65
Joined: 09/21/2015

We renamed our automate server - the mac ID is still the same. Now the Management Console can't connect to the localhost, or the new name. What do I need to do to get it to connect again?

I thought maybe I would need to get an updated license key, but I wouldn't be able to get to the page that lets you enter a new key either.
 04/09/2018 09:24 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Alex Escalante
HelpSystems

Posts: 871
Joined: 02/26/2014

Hello Kathy,

Are you able to ping the machine from the other?

If you try the machine IP address instead of machine name, do you get the same results?

-------------------------

Alex Escalante | Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
 04/11/2018 07:59 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
KathyMcdonald
Journeyman (50-99)

Posts: 65
Joined: 09/21/2015

I'm not sure what you mean 'ping the machine from the other'. The machine is the same, just name changed. I am running the SMC from the machine. I cannot ping the new IP address of the machine from outside the DMZ.

I tried the IP address and still it will not connect. It just says that the connection attempt failed.

I got a new key to install, but can't install it since the options are not available in the SMC.

Edited: 04/11/2018 at 09:24 AM by KathyMcdonald
 04/11/2018 01:17 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
KathyMcdonald
Journeyman (50-99)

Posts: 65
Joined: 09/21/2015

The problem was that the database was not connecting since the computer name changed. Had to run the Configuration Editor and fix the database connection settings.

Thanks Justin!!
 04/11/2018 01:24 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Justin Aucoin
HelpSystems

Posts: 360
Joined: 02/15/2016

Hi Kathy,

I'm happy we were able to assist you.

-------------------------

Justin Aucoin | Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
Statistics
18257 users are registered to the AutoMate Discussion forum.
There are currently 0 users logged in.
The most users ever online was 6686 on 11/01/2020 at 01:24 AM.
There are currently 1017 guests browsing this forum, which makes a total of 1017 users using this forum.

FuseTalk Enterprise Edition v4.0 - © 1999-2021 FuseTalk Inc. All rights reserved.

Sitemap Network Automation Software Blog