Network Automation Software We are currently migrating this forum
over to our HelpSystems domain. Please
post all new threads in our new
HelpSystems Community Portal.
Post to the HelpSystems Forum
You are not currently logged on. You must be logged on in order to post. Log on
Or Create a new account
AutoMate Discussion
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: AE11 - Hanging BPATASK.EXE Process
Topic Summary: BPATASK.EXE processes not ending after workflow execution
Created On: 08/21/2017 05:33 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 08/21/2017 05:33 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
EjStanley
Journeyman (50-99)

Posts: 80
Joined: 08/17/2010

I am seeing sporadic instances where an AE11 WF executes and the BPATASK.EXE process is not ended. See the attached screenshot where it shows the offending process still active even though AE11 is not executing any task. The condition will remain present until the process is manually killed. New tasks (either scheduled or via a trigger) do not appear to always execute when this occurs. We are currently running BPA 10 in parallel and have not experienced this issue with BPA10, it only appears to be in AE11. I haven't found a way to replicate this issue on demand. It occurs frequently enough to halt our continued migration from BPA 10 to AE11.


Windows Server 2008R2 64 bit
Automate Enterprise 11.0.1.17

Click for full image
Click for larger image

 08/21/2017 09:11 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ricardo Castaneda
HelpSystems

Posts: 3424
Joined: 01/11/2008

Hello,

Would it be possible to set-up a GoToAssist session where we can take a closer look at this issue? If this is possible please send an email over to AutoMate.Support@helpsystems.com with a list of your availability.

Note: Please reference this forum thread in your email.


-------------------------

Ricardo Castaneda | Principal Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700
 08/22/2017 12:27 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
EjStanley
Journeyman (50-99)

Posts: 80
Joined: 08/17/2010

I will do that. I think I am seeing a pattern of some sorts. The error message below appears to be reporting each time after the BPATASK.EXE process is manually killed. The task name appears to be irrelevant as i have seen the same error now on multiple tasks which are unrelated in steps they are performing. The error message is always the same, regardless of the task name flagged.

"Task 'SEND SMS' running on agent 'USDAPRODAPP001' failed because: Fatal execution exception: The target element corresponds to UI that is no longer available (for example, the parent window has closed).
at MS.Internal.Automation.Misc.ThrowWin32ExceptionsIfError(Int32 errorCode)
at MS.Internal.Automation.Misc.SendMessageTimeout(HWND hwnd, Int32 Msg, IntPtr wParam, IntPtr lParam)
at MS.Internal.Automation.HwndProxyElementProvider.System.Windows.Automation.Provider.IRawElementProviderSimple.GetPropertyValue(Int32 propertyId) (Step -1 in function )"
 08/23/2017 06:19 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Alex Escalante
HelpSystems

Posts: 871
Joined: 02/26/2014

Hello EJ,

Does the BPATask.exe process tend to get "stuck" during off work hours or overnight execution? If so, there may be an issue with a auto logon attempt that is causing the issue.

We look forward to receiving your meeting request.

-------------------------

Alex Escalante | Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
 08/23/2017 08:51 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
EjStanley
Journeyman (50-99)

Posts: 80
Joined: 08/17/2010

I have sent availability times to Automate support e-mail.

I haven't seen any pattern necessarily with timing. Our server executing these tasks is continually logged in (screen saver/lock screen disabled) so it shouldn't be a logon issue unless I am misunderstanding your statement.

 08/23/2017 08:58 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ricardo Castaneda
HelpSystems

Posts: 3424
Joined: 01/11/2008

Hello Ej,

A rep will reach out shortly, we will work with you via the Case and update the thread as we address the issue.

-------------------------

Ricardo Castaneda | Principal Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700
 07/10/2018 04:56 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MichealCarolissen
Student (5-19 posts)

Posts: 16
Joined: 08/13/2015

Hi

Has this issue been resolved?

I've noticed the same issue after upgrading to AE11.
 07/10/2018 04:57 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
EjStanley
Journeyman (50-99)

Posts: 80
Joined: 08/17/2010

I still have the issue as of AE11.0.6.11. I was informed the issue had something to do with the way we are using RDP and VNC. However, it only occurs on the server I am running the execution and management servers on. All of my other servers are setup the same way in regards to RDP via console session and VNC to allow for multiple users to access the machine as needed.
 07/16/2018 09:20 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Alex Escalante
HelpSystems

Posts: 871
Joined: 02/26/2014

Hello EJ,

Different environments can produce different results, however one constant is logging off and/or locking the machine. Which is being done after the user logs in and leaves? Is anyone disconnecting the session?

A disconnected session is one of the most common reasons why the bpatask.exe process gets stuck.

-------------------------

Alex Escalante | Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
Statistics
18258 users are registered to the AutoMate Discussion forum.
There are currently 0 users logged in.
The most users ever online was 5551 on 01/08/2018 at 11:11 AM.
There are currently 489 guests browsing this forum, which makes a total of 489 users using this forum.

FuseTalk Enterprise Edition v4.0 - © 1999-2019 FuseTalk Inc. All rights reserved.

Sitemap Network Automation Software Blog