Network Automation Software We are currently migrating this forum
over to our HelpSystems domain. Please
post all new threads in our new
HelpSystems Community Portal.
Post to the HelpSystems Forum
You are not currently logged on. You must be logged on in order to post. Log on
Or Create a new account
AutoMate Discussion
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Automate agents are going offline
Topic Summary:
Created On: 06/04/2018 07:34 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 06/04/2018 07:34 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
AlfredoGranado
n00b (>6 posts)

Posts: 1
Joined: 03/28/2018

The last weekend some of my jobs hanged up. I checked in the logs and I saw automate went offline for few mins

Please check the attachments to see the error in the logs.

Are any of you experienced this issue or was just me?

I did check the windows logs for automate and I found some errors.

error:
System.ServiceModel.CommunicationObjectFaultedException: The communication object, System.ServiceModel.Channels.ServiceChannel, cannot be used for communication because it is in the Faulted state.

Server stack trace:
at System.ServiceModel.Channels.CommunicationObject.Close(TimeSpan timeout)

Exception rethrown at [0]:
at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.HandleReturnMessage(IMessage reqMsg, IMessage retMsg)
at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke(MessageData& msgData, Int32 type)
at System.ServiceModel.ICommunicationObject.Close(TimeSpan timeout)
at System.ServiceModel.ClientBase`1.System.ServiceModel.ICommunicationObject.Close(TimeSpan timeout)
at AutoMate.Communications.Client.BPAExecutionServerProxy.Close()


Look at the attachments for more info.

Click for full image
Click for larger image



Edited: 06/05/2018 at 06:02 AM by AlfredoGranado
 06/06/2018 02:24 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Alex Escalante
HelpSystems

Posts: 871
Joined: 02/26/2014

Hello Alfredo,

Unfortunately the agent must maintain a constant connection with the execution and management server. Any gap in connectivity will result in a "agent not connected" message. The errors afterwards may be due to jobs still trying to execute or the agent trying to reconnect automatically. It is best to restart the agent service to allow the connection to reestablish properly.

-------------------------

Alex Escalante | Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
Statistics
18258 users are registered to the AutoMate Discussion forum.
There are currently 0 users logged in.
The most users ever online was 5551 on 01/08/2018 at 11:11 AM.
There are currently 293 guests browsing this forum, which makes a total of 293 users using this forum.

FuseTalk Enterprise Edition v4.0 - © 1999-2019 FuseTalk Inc. All rights reserved.

Sitemap Network Automation Software Blog