Network Automation Software We are currently migrating this forum
over to our HelpSystems domain. Please
post all new threads in our new
HelpSystems Community Portal.
Post to the HelpSystems Forum
You are not currently logged on. You must be logged on in order to post. Log on
Or Create a new account
AutoMate Discussion
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Automate Upgrade best practices
Topic Summary: Upgrade
Created On: 07/11/2018 09:27 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 07/11/2018 09:27 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
EricLohr
Student (5-19 posts)

Posts: 9
Joined: 11/02/2006

We are currently running Automate Enterprise 11.0.1 and we want to upgrade to 11.0.6. As this is a point release, is the install as simple as just running the MSI? What is the best way to upgrade/migrate the application.

By the way the link for the installation guide and online help in the discussion group return a 404.
 07/11/2018 09:38 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ricardo Castaneda
HelpSystems

Posts: 3424
Joined: 01/11/2008

Hi Eric,

I would suggest that you logon to your account page at www.helpsystems.com to download the .exe.

Upgrade Process:
1. Uninstall AutoMate Enterprise 11 from Add/Remove Programs (Do not add a check for any of the check boxes when prompted --> Select Next)
2. Make sure the AutoMate Enterprise 11 folder under program files C:\Program Files has been removed (If you are running the 32bit version you will need to check under the X86 Programs files folder)
3. Install our latest Version
4. During install choose Advanced Setup and select "Use existing configuration,"

Note: All components will need to be updated (i.e. remote Agents, Development Tools).

Note: I would also suggest you create a backup of your database instance, you will need to have a third party tool like SQL Management Studio in order to do so. The backup is done outside of Automate Enterprise.

Let us know if this helps you.

-------------------------

Ricardo Castaneda | Principal Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700
 07/11/2018 04:17 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
EricLohr
Student (5-19 posts)

Posts: 9
Joined: 11/02/2006

This is great Ricardo! I will give this a try in our Development environment and post back in the next few weeks to let you know. At least now we will have a plan in place.
Thank you,
Eric Lohr
 07/12/2018 08:24 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ricardo Castaneda
HelpSystems

Posts: 3424
Joined: 01/11/2008

Hi Eric,

We appreciate the update, let us know if there is anything else we can do for you.

-------------------------

Ricardo Castaneda | Principal Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700
Statistics
18258 users are registered to the AutoMate Discussion forum.
There are currently 0 users logged in.
The most users ever online was 5551 on 01/08/2018 at 11:11 AM.
There are currently 569 guests browsing this forum, which makes a total of 569 users using this forum.

FuseTalk Enterprise Edition v4.0 - © 1999-2019 FuseTalk Inc. All rights reserved.

Sitemap Network Automation Software Blog