Network Automation Software We are currently migrating this forum
over to our HelpSystems domain. Please
post all new threads in our new
HelpSystems Community Portal.
Post to the HelpSystems Forum
You are not currently logged on. You must be logged on in order to post. Log on
Or Create a new account
AutoMate Discussion
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Automate Event Monitor
Topic Summary: Automate Event Monitor could not be contacted
Created On: 11/02/2011 12:56 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/02/2011 12:56 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
RondaRiggs
Journeyman (50-99)

Posts: 62
Joined: 03/26/2010

I have a server that I remote into (it's far away) and an agent machine that are getting this error.  When I restart the server and open Task Manager, there is no BPAEM.exe running.  Even if I run BPAEM.exe manually to get it going it doesn't alleviate the error.

Which brings up my other question, does BPAEM.exe have to be running on the agent, the server, or both.

Any help appreciated!



 Category Survey
 11/04/2011 03:14 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ricardo Castaneda
HelpSystems

Posts: 3424
Joined: 01/11/2008

Hi Ronda,

When you login to the server after rebooting are there any other users logged into the Machine (remotely or on the console itself)? When you open Windows Task Manager what session is BPAEM.exe running on?

 Category Survey
AutoMate BPA Server 7 version:
Windows version:


-------------------------

Ricardo Castaneda | Principal Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700
 11/23/2011 09:37 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
JeanDelfosse
Supreme Guru (1000+)

Posts: 8883
Joined: 03/30/2005

Ronda,
supplementing Ricardo's reply,
BPAEM is sort of a slave of the agent service.
When an agent starts (as a service, local or remote), it launches a BPAEM process.
BPAEM is the process that displays the BPA icon in the system tray.
While the Agent service runs as a "system" task, BPAEM runs as a user task, and this may cause problems if a given task is run under a different user vs the one that runs BPAEM.

I think Ricardo will make it more clear.

 Category Survey


-------------------------
Jean Delfosse - Automate Beta Tester
Win7 Pro 64 bits -Win XP Pro SP3 32 bits - AM8, AM7, BPA10, BPA9, BPA8, BPA7, AM6 Enterprise, AM4
 11/23/2011 10:20 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Leonard Amabile
HelpSystems

Posts: 5454
Joined: 05/15/2007

Hi Ronda,

Based on the error message you are receiving, I do not believe you will find bpaem.exe running in any given session as you have already discovered. Also, as Jean stated, bpaem.exe needs to be started from the amts.exe service. If the service was unable to start the bpaem.exe process, then you starting it manually will not correct the issue because there is not linkage between amts.exe and bpaem.exe. Are there any error messages referencing BPA in the Windows Event Viewer? What version of Windows are you running?




 Category Survey


-------------------------

Leonard Amabile | Director, Cross Platform Support
AutoMate | InterMapper | Skybot | Divisions of HelpSystems
T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
Statistics
18258 users are registered to the AutoMate Discussion forum.
There are currently 0 users logged in.
The most users ever online was 5551 on 01/08/2018 at 11:11 AM.
There are currently 1716 guests browsing this forum, which makes a total of 1716 users using this forum.

FuseTalk Enterprise Edition v4.0 - © 1999-2020 FuseTalk Inc. All rights reserved.

Sitemap Network Automation Software Blog