Network Automation Software We are currently migrating this forum
over to our HelpSystems domain. Please
post all new threads in our new
HelpSystems Community Portal.
Post to the HelpSystems Forum
You are not currently logged on. You must be logged on in order to post. Log on
Or Create a new account
AutoMate Discussion
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Getting screendump and save it with automate 7
Topic Summary: please help
Created On: 06/14/2012 05:27 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 06/14/2012 05:27 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MasterjiSaravanan
Apprentice (20-49)

Posts: 44
Joined: 07/21/2011

HI all,,,

Can anyone help me with a simple task to:-

Run an application,
then get a screendump from the application
and later on save it on paint with a specific name and foldeR???

I was asked by a client to get him a screendump of the last 24 hours update of a vessel from Google Earth..
Problem is,the daily report that i created does not contain any images,so i need to get an image from Google Earth and sent it to the client with an email together with the report..

Any idea??or suggestion???a sample task would be highly appreciated...


 Category Survey
 06/14/2012 03:19 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ricardo Castaneda
HelpSystems

Posts: 3424
Joined: 01/11/2008

Hello,

Will the application that you need Automate to run take get the screendump from Google Earth?

Have you created any parts of the task so far? If so can you post it?

 Category Survey


-------------------------

Ricardo Castaneda | Principal Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700
 06/14/2012 08:46 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MasterjiSaravanan
Apprentice (20-49)

Posts: 44
Joined: 07/21/2011

Hi Ricardo..

I would like automate to take the screendump of Google Earth,,

Here is how it goes..

1.A raw data will be created in .KML file.
2.then the .KML file will be open in Google Earth.
3.Later on,automate would have to take a screendump of what is showing in Google Earth
4.Paste into paint
5.save it..

Currently,i managed to get automate to take screendump but failed to get it to paste into paint and save it..
Kindly please advise..

here i attached the code..

 Category Survey



Task Steps: (Right click, Select All, Copy to copy to the clipboard. Steps can then be pasted into the AutoMate Task Builder)
 06/15/2012 09:48 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ricardo Castaneda
HelpSystems

Posts: 3424
Joined: 01/11/2008

Hello,

Would it be possible to provide the screendump?

 Category Survey


-------------------------

Ricardo Castaneda | Principal Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700
 06/18/2012 12:07 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MasterjiSaravanan
Apprentice (20-49)

Posts: 44
Joined: 07/21/2011

Hi ricardo,

please find attached the screendump.


 Category Survey


Click for full image
Click for larger image

 06/18/2012 04:37 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Liz Casale
AUTOMATE EMPLOYEE

Posts: 940
Joined: 05/23/2011

Hi,

It seems that within Google Earth you are able to directly email the image or save the image as a .jpeg. Would this be a viable option rather then copy/pasting into Paint? These options are under the File Menu in Google Earth. You can send keystrokes to the Menu --> Alt F (to get to File).

 Category Survey


-------------------------
Liz Casale
Technical Support Representative
(213) 738-6966
Network Automation, Inc.

--------------------------------------------------------------------------------

AM5 5.5.5.1; AM6 6.2.8.0; AM7 7.1.3.0; AM8 8.0.9.0; AM9 9.0.3.4
BPA7 7.1.3.0; BPA8 8.0.9.0; BPA9 9.0.3.4
 06/19/2012 08:14 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MasterjiSaravanan
Apprentice (20-49)

Posts: 44
Joined: 07/21/2011

Hi Liz..

thanks for the reply..

I am aware of the facts that Google Earth have the option needed..but,i still need to know why i cant use automate to save it on paint..
Please advise on whether my step above is not correct or any other problem,as this could well be implement to other projects that do not have such option as Google Earth..



 Category Survey
 06/20/2012 10:26 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Liz Casale
AUTOMATE EMPLOYEE

Posts: 940
Joined: 05/23/2011

Hello,

It looks like {CTRL}V does not paste the print screen but interacting with Paint will allow you to Paste. For example, I sent the keystrokes for the print screen then the following steps were:

1. Run Paint
2. Wait for Window (Paint)
3. Focus Window (Paint)
4. Press action to press the "Paste" button in Paint

So this method works but you may not use the same exact steps as I did depending on what version of Paint you have. If you open Paint and press ALT you will likely see the Menu as well which would allow you to paste.

 Category Survey


-------------------------
Liz Casale
Technical Support Representative
(213) 738-6966
Network Automation, Inc.

--------------------------------------------------------------------------------

AM5 5.5.5.1; AM6 6.2.8.0; AM7 7.1.3.0; AM8 8.0.9.0; AM9 9.0.3.4
BPA7 7.1.3.0; BPA8 8.0.9.0; BPA9 9.0.3.4
 06/25/2012 12:34 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MasterjiSaravanan
Apprentice (20-49)

Posts: 44
Joined: 07/21/2011

Hi Liz,,

FOr your information..i am now able to create a task that will take a screendump and save it into paint..

Thanks a lot for your help and advise.

Regards
Masterji

**May the force be with you

 Category Survey
Statistics
18258 users are registered to the AutoMate Discussion forum.
There are currently 0 users logged in.
The most users ever online was 5551 on 01/08/2018 at 11:11 AM.
There are currently 892 guests browsing this forum, which makes a total of 892 users using this forum.

FuseTalk Enterprise Edition v4.0 - © 1999-2020 FuseTalk Inc. All rights reserved.

Sitemap Network Automation Software Blog