Network Automation Software We are currently migrating this forum
over to our HelpSystems domain. Please
post all new threads in our new
HelpSystems Community Portal.
Post to the HelpSystems Forum
You are not currently logged on. You must be logged on in order to post. Log on
Or Create a new account
AutoMate Discussion
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: setup blues
Topic Summary: unable to setup v7 on W7
Created On: 02/16/2015 11:22 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 02/16/2015 11:22 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MattMentele
Student (5-19 posts)

Posts: 8
Joined: 10/27/2005

I have win 7 pro 64 bit and I am attemting to install automate 7130 but it neems to be unable to install. It gives me the "working" icon or the " oculus" but it never proceeds. Is this version not compatible?


 Category Survey
 02/16/2015 01:39 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Alex Escalante
HelpSystems

Posts: 871
Joined: 02/26/2014

Hello Matt,

It is compatible with Windows 7. Are you an administrator on the machine? You must be a local admin in order to install successfully. A domain admin will most likely still experience issues.

 Category Survey
AutoMate 7 version:
Windows version:


-------------------------

Alex Escalante | Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
 02/16/2015 02:20 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MattMentele
Student (5-19 posts)

Posts: 8
Joined: 10/27/2005

I am local admin.

 Category Survey
 02/16/2015 02:39 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ricardo Castaneda
HelpSystems

Posts: 3424
Joined: 01/11/2008

Hi Matt,

Are you running into any errors in the Windows Event Viewer (under application)?

 Category Survey


-------------------------

Ricardo Castaneda | Principal Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700
 02/16/2015 02:59 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MattMentele
Student (5-19 posts)

Posts: 8
Joined: 10/27/2005

same reaction on 3 systems different users, all local admins...


 Category Survey
 02/16/2015 03:20 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MattMentele
Student (5-19 posts)

Posts: 8
Joined: 10/27/2005

no errors.

 Category Survey
 02/16/2015 03:28 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Mary Manzano
HelpSystems

Posts: 280
Joined: 03/10/2014

Hi Matt,

Would it be possible to run the .exe as Administrator (by right clicking on the .exe)?

Is the .exe you are running saved locally?

I can confirm that I was able to install AutoMate 7 v7.1.3 on our Windows 7 SP1 64bit machine successfully.

 Category Survey
AutoMate 7 version:
Windows version:


-------------------------
Mary Manzano | Technical Consultant
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665


Edited: 02/16/2015 at 03:38 PM by AutoMate Discussion Moderator
 02/17/2015 07:24 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MattMentele
Student (5-19 posts)

Posts: 8
Joined: 10/27/2005

no it is a msi. The file is automate7130.msi revision {466D4A98-141C-426C-831C-E03BBD843721} created 10/20/2010 I also downloaded automate_eval.exe file version 7.1.30 same created date. I can "run as administrator" with this eval but the issue remains.

 Category Survey
 02/17/2015 09:24 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MattMentele
Student (5-19 posts)

Posts: 8
Joined: 10/27/2005

when rt clicking and selecting "run as administrator" on the exe I have observed in taskmanager the installer open up msiexec.exe /v then another instance of it msiexec.exe -Embedding F3E1F1850FDEF4C2D3C9D95718DF157F C, then another calling out the temp path for setup.


 Category Survey
 02/17/2015 10:42 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MattMentele
Student (5-19 posts)

Posts: 8
Joined: 10/27/2005

opening trouble ticket


 Category Survey
 02/17/2015 11:44 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ricardo Castaneda
HelpSystems

Posts: 3424
Joined: 01/11/2008

Hi Matt,

We will work with you through the ticket and update this thread when possible.

 Category Survey


-------------------------

Ricardo Castaneda | Principal Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700
Statistics
18258 users are registered to the AutoMate Discussion forum.
There are currently 0 users logged in.
The most users ever online was 5551 on 01/08/2018 at 11:11 AM.
There are currently 1432 guests browsing this forum, which makes a total of 1432 users using this forum.

FuseTalk Enterprise Edition v4.0 - © 1999-2020 FuseTalk Inc. All rights reserved.

Sitemap Network Automation Software Blog