Network Automation Software We are currently migrating this forum
over to our HelpSystems domain. Please
post all new threads in our new
HelpSystems Community Portal.
Post to the HelpSystems Forum
You are not currently logged on. You must be logged on in order to post. Log on
Or Create a new account
AutoMate Discussion
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Script not recognizing a window
Topic Summary:
Created On: 10/19/2015 07:49 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 10/19/2015 07:49 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MR
Apprentice (20-49)

Posts: 36
Joined: 04/29/2008

I am using Automate 7 with IE 10 & Windows 7. My automate script runs fine for some time and then suddenly it stops recognizing a IE window that has been launched in the script itself. I am using "Wait for Window" statement.

The odd thing is it works for 90% and suddenly we get this issue. I had to reboot the machine in order to get it working. I even tried to modify the "Wait for Window" statement thinking that something might be changing but it was not recognizing the window that was launched by the same script.

Did anyone faced this issue?

 Category Survey
AutoMate 7 version: 7.0.8
Windows version: Windows 7
 10/19/2015 09:06 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MR
Apprentice (20-49)

Posts: 36
Joined: 04/29/2008

I found out that the script was recignizing the window but was unable to check for a "Push Button" on the window. As I put the "Wait For Window" with check on objext for "Push Button".

 Category Survey
AutoMate 7 version: 7.0.8
Windows version: Windows 7
 10/19/2015 02:30 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Alex Escalante
HelpSystems

Posts: 871
Joined: 02/26/2014

Hello MR,

Just to clarify, did you get AutoMate to "push button"?

If not, it may be best to use X Y coordinates to move the mouse, then follow that action with a "click" action to press the button.

 Category Survey
AutoMate 7 version:
Windows version:


-------------------------

Alex Escalante | Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
 10/19/2015 04:36 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MR
Apprentice (20-49)

Posts: 36
Joined: 04/29/2008

Below is the WAIT FOR WINDOW statement that I was using basically to tell Automate script to wait until that particular window with that Particular push button is loaded.



The above statement always fails.

So I changed the above step to "" and it is now passing.

The problem is not with recognizing the window, the problem is it is not recognizing the "Pushbutton".

Can you please let me know what might be the issue here?


 Category Survey
AutoMate 7 version: 7.0.8
Windows version: Windows 7



Task Steps: (Right click, Select All, Copy to copy to the clipboard. Steps can then be pasted into the AutoMate Task Builder)


Edited: 10/19/2015 at 04:45 PM by MR
 10/20/2015 10:31 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ricardo Castaneda
HelpSystems

Posts: 3424
Joined: 01/11/2008

Hello,

Is there any other object you can have AutoMate wait for?

Would it be possible to post a screenshot of the webpage in question?

 Category Survey


-------------------------

Ricardo Castaneda | Principal Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700
 10/20/2015 12:31 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MR
Apprentice (20-49)

Posts: 36
Joined: 04/29/2008

I Don't think it will work for the other objects. because when I see this issue I tried to browse thru the objects on that web page to see whether the name might have changed but it was just showing "Client Area & Window Frame" objects. It was not showing any Buttons or Text boxes.

 Category Survey
AutoMate 7 version: 7.0.8
Windows version: Windows 7
 10/21/2015 09:50 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ricardo Castaneda
HelpSystems

Posts: 3424
Joined: 01/11/2008

Hello,

Is this a web page we can visit from here within our office?

If so would you be able to share the site?

 Category Survey


-------------------------

Ricardo Castaneda | Principal Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700
 10/26/2015 11:45 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MR
Apprentice (20-49)

Posts: 36
Joined: 04/29/2008

Sorry for late reply. This web page is our office intranet page.

 Category Survey
AutoMate 7 version: 7.0.8
Windows version: Windows 7
 10/26/2015 03:04 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ricardo Castaneda
HelpSystems

Posts: 3424
Joined: 01/11/2008

Hello,

Would it be possible to post screenshots of the window that is causing the issue?

 Category Survey


-------------------------

Ricardo Castaneda | Principal Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700
Statistics
18258 users are registered to the AutoMate Discussion forum.
There are currently 0 users logged in.
The most users ever online was 5551 on 01/08/2018 at 11:11 AM.
There are currently 929 guests browsing this forum, which makes a total of 929 users using this forum.

FuseTalk Enterprise Edition v4.0 - © 1999-2020 FuseTalk Inc. All rights reserved.

Sitemap Network Automation Software Blog