Network Automation Software We are currently migrating this forum
over to our HelpSystems domain. Please
post all new threads in our new
HelpSystems Community Portal.
Post to the HelpSystems Forum
You are not currently logged on. You must be logged on in order to post. Log on
Or Create a new account
AutoMate Discussion
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Removed task still runs
Topic Summary:
Created On: 10/28/2013 10:11 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 10/28/2013 10:11 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MatthiasSpitzhorn
Journeyman (50-99)

Posts: 71
Joined: 07/27/2005

Hi,

I created a new task which polls for a file and then it sends mails.
Then I removed the old one which did something similiar.
Even though the *.aml file is no longer available Automate tries to start the task.


Report_mail_Versand_V7 is the deleted one.
Here the messages:
(17:54:21) ReportMailVersand_V8: Running...
(17:54:21) Report_mail_Versand_V7: Running...
(17:54:21) Report_mail_Versand_V7: Queued because of its priority settings.
(17:54:22) Report_mail_Versand_V7: Task cannot be started because task file D:\Systems\Operating\Automate\AM_tasks\Report_mail_Versand_V7.aml cannot be found
(17:54:22) ReportMailVersand_V8: Running...
(17:54:22) Report_mail_Versand_V7: Dequeued...
(17:54:22) Report_mail_Versand_V7: Running...
(17:54:23) Report_mail_Versand_V7: Task cannot be started because task file D:\Systems\Operating\Automate\AM_tasks\Report_mail_Versand_V7.aml cannot be found
(17:54:23) ReportMailVersand_V8: Ran successfully.

I'm really desperated.
Where I'm wrong?
Best regards,
Andreas

 Category Survey
AutoMate 8 version:
Windows version:
 10/28/2013 11:07 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Fabi D.
Journeyman (50-99)

Posts: 66
Joined: 01/20/2012

hi,

did u copy the old Task into the new one _v8?

ctrl-c -> ctrl-v in administrator gui



 Category Survey
AutoMate 8 version:
Windows version:


-------------------------
Windows Server 2012
<span>ATM 10 v10.7.0.3
 10/28/2013 12:54 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
JeanDelfosse
Supreme Guru (1000+)

Posts: 8883
Joined: 03/30/2005

Matthias,
I suspect this is because you have only deleted the aml file but you did not delete the task itself from the "task manager".

 Category Survey
AutoMate 8 version:
Windows version:


-------------------------
Jean Delfosse - Automate Beta Tester
Win7 Pro 64 bits -Win XP Pro SP3 32 bits - AM8, AM7, BPA10, BPA9, BPA8, BPA7, AM6 Enterprise, AM4
 10/31/2013 03:58 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MatthiasSpitzhorn
Journeyman (50-99)

Posts: 71
Joined: 07/27/2005

At first thanks for the answers. I removed the task using the Taskadministrator and let remove the taskfile from the filesystem as well.

What we did is to remove the taskinformation in the *.atl file. We stopped the
service then we removed the entry and started the service again.

This was the solution for us.

Best regards
Andreas

 Category Survey
AutoMate 8 version:
Windows version:
 10/31/2013 05:31 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
JeanDelfosse
Supreme Guru (1000+)

Posts: 8883
Joined: 03/30/2005

Thank you for your feedback, Matthias.
Happy the problem is now resolved.

 Category Survey
AutoMate 8 version:
Windows version:


-------------------------
Jean Delfosse - Automate Beta Tester
Win7 Pro 64 bits -Win XP Pro SP3 32 bits - AM8, AM7, BPA10, BPA9, BPA8, BPA7, AM6 Enterprise, AM4
Statistics
18258 users are registered to the AutoMate Discussion forum.
There are currently 0 users logged in.
The most users ever online was 5551 on 01/08/2018 at 11:11 AM.
There are currently 2058 guests browsing this forum, which makes a total of 2058 users using this forum.

FuseTalk Enterprise Edition v4.0 - © 1999-2020 FuseTalk Inc. All rights reserved.

Sitemap Network Automation Software Blog