Network Automation Software We are currently migrating this forum
over to our HelpSystems domain. Please
post all new threads in our new
HelpSystems Community Portal.
Post to the HelpSystems Forum
You are not currently logged on. You must be logged on in order to post. Log on
Or Create a new account
AutoMate Discussion
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: HTTP response code 400
Topic Summary:
Created On: 01/26/2017 07:33 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 01/26/2017 07:33 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
JosephWarren
n00b (>6 posts)

Posts: 1
Joined: 01/26/2017

I have an HTTP action that calls REST service. If the REST service returns a response code of 400 (i.e. BadRequest), Automate is not recoginizing that as an error and continues as if it was successful.

Is there a way to get around this? Is it not checking standard HTTP defined response codes?

 



 Category Survey
AutoMate 9 version: 9.0.4
Windows version:
 01/27/2017 11:42 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Devin Cannon
HelpSystems

Posts: 398
Joined: 03/17/2016

Hi Joseph,

That is correct.  AutoMate received a response so the step is treated as successful.

A step can be added to check if the response code is 400 and if so, to stop the task.  Pleases see the steps below.



 Category Survey



Task Steps: (Right click, Select All, Copy to copy to the clipboard. Steps can then be pasted into the AutoMate Task Builder)


-------------------------

Devin Cannon | Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
Statistics
18258 users are registered to the AutoMate Discussion forum.
There are currently 0 users logged in.
The most users ever online was 5551 on 01/08/2018 at 11:11 AM.
There are currently 1678 guests browsing this forum, which makes a total of 1678 users using this forum.

FuseTalk Enterprise Edition v4.0 - © 1999-2020 FuseTalk Inc. All rights reserved.

Sitemap Network Automation Software Blog