Network Automation Software We are currently migrating this forum
over to our HelpSystems domain. Please
post all new threads in our new
HelpSystems Community Portal.
Post to the HelpSystems Forum
You are not currently logged on. You must be logged on in order to post. Log on
Or Create a new account
AutoMate Discussion
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Can't run Firefox minimized
Topic Summary:
Created On: 08/03/2017 04:54 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 08/03/2017 04:54 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ErikLundstrom
Journeyman (50-99)

Posts: 79
Joined: 09/12/2006

I am able to run notepad minimized:



However, Firefox always starts maximized!?

 Category Survey
AutoMate 9 version: 9.0.5
Windows version: Windows 7



Task Steps: (Right click, Select All, Copy to copy to the clipboard. Steps can then be pasted into the AutoMate Task Builder)
 08/04/2017 08:45 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Leonard Amabile
HelpSystems

Posts: 5454
Joined: 05/15/2007

Hi Erik,

What version of Windows are you running? Is Windows 7 x86 or x64? Is Firefox x86 or x64? Running Firefox 54.0.1 x64 on Windows 8.1 x64 and Automate 9.0.5 always starts Firefox minimized.

 Category Survey
AutoMate 9 version:
Windows version:



Task Steps: (Right click, Select All, Copy to copy to the clipboard. Steps can then be pasted into the AutoMate Task Builder)


-------------------------

Leonard Amabile | Director, Cross Platform Support
AutoMate | InterMapper | Skybot | Divisions of HelpSystems
T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
 08/04/2017 01:37 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ErikLundstrom
Journeyman (50-99)

Posts: 79
Joined: 09/12/2006

Hi Leonard,
I am running Windows 7 - 64 bit and Firefox (v54.0.1) - 32 bit.



 Category Survey
AutoMate 9 version: 9.0.5
Windows version: Windows 7


Edited: 08/04/2017 at 01:44 PM by ErikLundstrom
 08/08/2017 09:58 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Justin Aucoin
HelpSystems

Posts: 360
Joined: 02/15/2016

Hi ErikLundstrom,

The current builds of Firefox ignore the Windows start settings. To have Firefox opened minimized, you would need install a Firefox addon, such as "Minimize On Start And Close" to have that ability with Firefox. Please be advised, that these are global settings for Firefox and will impact any newly opened Firefox window.

 Category Survey
AutoMate 9 version:
Windows version:


-------------------------

Justin Aucoin | Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
 08/08/2017 12:11 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ErikLundstrom
Journeyman (50-99)

Posts: 79
Joined: 09/12/2006

What I really wanted to do was to run it Hidden, but that also doesn’t work (and cannot be accomplished by "Minimize On Start and Close").

I only need this for a particular task, and I could install an old FF version for this purpose. Which is the latest FF version that Automate could still Hide?



 Category Survey
AutoMate 9 version: 9.0.5
Windows version: Windows 7
 08/09/2017 02:54 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Justin Aucoin
HelpSystems

Posts: 360
Joined: 02/15/2016

Hi ErikLundstrom,

Unfortunately I was not able to discover a specific version of Firefox that supports the Windows launch minimized system command. However in my research, this does appear to have been the case for a number of years.

 Category Survey
AutoMate 9 version:
Windows version:


-------------------------

Justin Aucoin | Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
 08/09/2017 04:14 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ErikLundstrom
Journeyman (50-99)

Posts: 79
Joined: 09/12/2006

Originally posted by: Justin Aucoin Hi ErikLundstrom, Unfortunately I was not able to discover a specific version of Firefox that supports the Windows launch minimized system command. However in my research, this does appear to have been the case for a number of years.

FYI:
It works on FF v23 but not on v35, so it stopped somewhere in-between those version.



 Category Survey
AutoMate 9 version: 9.0.5
Windows version: Windows 7
 08/11/2017 09:37 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Justin Aucoin
HelpSystems

Posts: 360
Joined: 02/15/2016

Hi Erik,

Thank you for the information.

 Category Survey
AutoMate 9 version:
Windows version:


-------------------------

Justin Aucoin | Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700 | F: +1.213.738.7665
Statistics
18258 users are registered to the AutoMate Discussion forum.
There are currently 0 users logged in.
The most users ever online was 5551 on 01/08/2018 at 11:11 AM.
There are currently 1638 guests browsing this forum, which makes a total of 1638 users using this forum.

FuseTalk Enterprise Edition v4.0 - © 1999-2020 FuseTalk Inc. All rights reserved.

Sitemap Network Automation Software Blog