Network Automation Software We are currently migrating this forum
over to our HelpSystems domain. Please
post all new threads in our new
HelpSystems Community Portal.
Post to the HelpSystems Forum
You are not currently logged on. You must be logged on in order to post. Log on
Or Create a new account
AutoMate Discussion
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: CSV file not being detected as a CSV file
Topic Summary:
Created On: 01/22/2014 02:08 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 01/22/2014 02:08 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
JamesHalinson
Expert (100-199)

Posts: 122
Joined: 12/11/2013

Please see attached file.

This is working fine with SSIS, it appears that Automate expects a carriage return at the end of each line

 01/22/2014 10:17 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ricardo Castaneda
HelpSystems

Posts: 3424
Joined: 01/11/2008

Hi James,

What is the error you are running into?

-------------------------

Ricardo Castaneda | Principal Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700
 01/22/2014 10:52 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
JamesHalinson
Expert (100-199)

Posts: 122
Joined: 12/11/2013

This is the error

 

[Main](Step 0) Task Started.  

[Main](Step 1) Starting activity "File System: "...  

[Main](Step 1) Saving CSV file "\\rwc-ln-fs1v\General\IT\Samsara\DarkMostTradedByBroker\BAML\_Top_CrossedStocks_ADV.csv" to  dataset testCSV.  

[Main](Step 1) Failed to save CSV file Column "Large" already exists. into dataset.  

[Main](Step 1) Task Ended.  

 

It seems to think the whole file is one big header row.

If we add carriage returns to each line then it is loaded in OK but this shouldn't be necessary

 01/22/2014 11:28 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ricardo Castaneda
HelpSystems

Posts: 3424
Joined: 01/11/2008

Hi James,

I have reproduced your issue and added a bug into our database (#D5266). I would suggest you try using the following (below) as a workaround.

Let us know if that works for you.



Task Steps: (Right click, Select All, Copy to copy to the clipboard. Steps can then be pasted into the AutoMate Task Builder)


-------------------------

Ricardo Castaneda | Principal Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700
 01/22/2014 12:08 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
JamesHalinson
Expert (100-199)

Posts: 122
Joined: 12/11/2013

Thanks Ricardo, appreciate the workaround.

 01/22/2014 01:51 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ricardo Castaneda
HelpSystems

Posts: 3424
Joined: 01/11/2008

Hi James,

No problem, let us know if there is anything else we can do for you.

-------------------------

Ricardo Castaneda | Principal Support Analyst
AutoMate | Division of HelpSystems
HelpSystems, LLC | T: +1.213.738.1700
Statistics
18258 users are registered to the AutoMate Discussion forum.
There are currently 0 users logged in.
The most users ever online was 5551 on 01/08/2018 at 11:11 AM.
There are currently 1324 guests browsing this forum, which makes a total of 1324 users using this forum.

FuseTalk Enterprise Edition v4.0 - © 1999-2020 FuseTalk Inc. All rights reserved.

Sitemap Network Automation Software Blog